Községünk hírességei - Miske Község honlapja

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Községünk hírességei

KÖZSÉGÜNK

Tóth Menyhért Alkotóház

Miske községben megtekinthető a világhírű festőművész Tóth Menyhért volt lakóháza. A volt miskei házából a Bács-Kiskun Megyei Múzeumigazgatóság Tóth Menyhért Alkotóházat alakított ki, ezzel lehetőséget teremtve több művészeti tevékenységre (festés, rajzolás, grafikák készítése, szoborfaragás). Tóth Menyhért sírja a miskei temetőben lelhető fel. Róla nevezték el a falu általános iskoláját s ennek udvarán avatták fel Kiss Sándor Tóth Menyhért-szobrát. Tóth Menyhért részére sokáig talán a világot, a mindenséget jelentő OTTHON-t, az utcáját, a bokáig vízben-fűben álló szomorúfüzes, fél házsoros Rákóczi- sort - Tóth Menyhért sorrá változtatták.

A Tóth Menyhért Alkotóház előzetes bejelentéssel, egyeztetéssel bármikor látogatható.


Római Katolikus templom (Szent Mihály):

A korábbi Szent Mihály templomot 1738-ban szentelték fel, majd 1768-ban szilárd anyagból újjáépítették, az 1992-es villámcsapas után a károkat kijavították, így a templom ma is áll.Nepomuki Szent János-szobor:

A Szent Mihály-templom előtt áll az 1778-ban készült barokk stílusú Nepomuki Szent János-szobor, amely fölé védőtetőt is emeltek.Milleniumi emlékmű:

A polgármesteri hivatallal szemben, a parkban állították fel 2000-ben a milleniumi emlékművet.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz